Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Tuesday, September 1, 2009

FACEBOOK!! ADA APA DENGANNYA????

Dalam post kali ini SRIKANDI hendak kongsikan sedikit info penting berkenaan FACEBOOK. Mungkin ada dikalangan kita yang sudah tahu mengenai kisah disebalik FACEBOOK ini. Namun masih ramai lagi diantara kita yang masih belum sedar hakikat sebenar FACEBOOK ini.Majalah Al-Islam bil. 429 bulan September/Ramadhan 1430H. Di dalamnya ada kisah yang SRIKANDI cuba petik untuk dikongsikan bersama di sini.Facebook? Sebut sahaja FACEBOOK SRIKANDI rasa semua tahu mengenainya.FACEBOOK sana> FACEBOOK sini. Namun adakah kita tahu apakah sebenarnya kisah yang tersirat di sebalik “Facebook” ini? Siapakah sebenarnya pengasas FACEBOOK? Kemanakah wang yang dilaburkan untuk FACEBOOK di salurkan?

Ketahuilah hakikatnya di sini. Apakah perasaan kalian sebaik sahaja mengetahui kebenaran ini? Sememangnya hakikat kebenaran itu terasa pahit.

Pengasas
: Mark Zuckerberg, seorang graduan Universiti Harvard.
: Anak pasangan yahudi,Edward dan Karen Zurkerberg yang dibesarkan di Amerika Syarikat.
: Seorang yang genius komputer sejak kecil lagi.


Apa kaitan Zuckerberg & FACEBOOK??

*Zuckerberg menjadi anggota Alpha Epsilon Pi (AEPi) yang merupakan pertubuhan persaudaraan yahudi yang kuat di Amerika Syarikat (AS) dan Kanada.
* Kaitannya dengan Israel, berlangsung apabila ia dikatakan sebagai yang pertama dan satu-satunya pertubuhan persaudaraan di Israel.
*Tujuan utama pembentukan : membina semangat kepimpinan di kalangan mahasiswa yahudi sekaligus menjadi pemimpin bangsa di masa akan datang.
*AEPi berkait secara langsung dengan Israel melalui Ikatan Inisiatif Israel
*AEPi sangat berkait rapat dengan kebanyakan pertubuhan Yahudi/Zionis antarabangsa seperti AIPAC, Hillel, Israel on Campus Coalition, Aish HaTorah, Chabad on Campus, Hasbara Fellowships, B'inai Brith International, Shaare Zedek, Chai Lifeline, Holocaust Museum, dan Gift of Life. (sumber)
Apa Yang kita TAK TAHU???

*Pendapatan FACEBOOK datang daripada iklan-iklan yang dipaparkan.
*Terdapat pelbagai sistem pengiklanan yang berbeza-beza di dalamnya. Contohnya, kaedah CPC (cost per click), sekali klik RM 0.50 dalam satu hari. Bagaimana jika 1000 orang klik pada iklan tersebut, jadi total sehari = RM 500. Klu sebulan? RM 500 x 30 = RM 15,000!! Klu Setahun pulak???
*yang itu baru satu iklan, Kalau ada 10-20 iklan??? Sama2lah kita mengira sendiri keuntungan yang diperoleh

Kenapa PENTING SANGAT BOIKOT FACEBOOK???

Jika kita sudah mengira berapa banyak jumlah sebenar keuntungan yang diperolehi oleh FACEBOOK dalam sebulan atau setahun, ketahuilah kalian sebahagian daripada keuntungan tersebut disalurkan untuk MEMBIAYAI PEPERANGAN DI GAZA!!

Lebih malang lagi, sebahagian daripada keuntungan tersebut disumbangkan oleh KITA!! Wahai saudara-saudaraku sekalian. Dengan hanya klik pada facebook shj, kita sudah turut sama MEMBUNUH umat Islam Palestin di GAZA. Apalah ertinya kita memboikot barang-barang Israel jika kita tetap melakukan PEMBUNUHAN kpd saudara-saudara seislam dengan kita dengan menggunakan FACEBOOK???

FACEBOOK juga di gunakan dalam MENAIKKAN SEMANGAT TENTERA2 YAHUDI untuk memerangi UMAT ISLAM DI GAZA!!! JUGA DIGUNAKAN UNTUK MEMBURUK-BURUKKAN UMAT ISLAM DI GAZA PADA MATA DUNIA LUAR, SEOLAH-SEOLAH ORANG ISLAMLAH PENGGANAS SEBENAR YANG MENYERANG MEREKA!!! SEDARLAH!! SEDARLAH!! DAN SEDARLAH!! SAUDARA-SAUDARAKU...

Sedarilah saudara2ku sekalian, sesungguhnya kita semua dikurniakan akal fikiran yang sihat oleh Allah s.w.t untuk berfikir mana yang haq dan mana yang batil. Oleh itu, sama-samalah kita muhasabah semula apa yang PATUT kita lakukan. DELETE sahaja akaun FACEBOOK anda atau anda ingin tetap terus menjadi PEMBUNUH UMAT ISLAM di GAZA??? Tepuk dada tanyalah iman, jangan tanya aiman sebab aiman akan jawab aiman tak kisah...

Semoga perkongsian yang sedikit ini memberikan manfaat yang besar. Apa tunggu lagi sahabat-sahabta?? Sebar-sebarkan segera...Janganlah kita menjadi PEMBUNUH..

Wallahua’lam..
Wassalam..

0 comments:

Varsiti tercinta: UKMKL

Sahabat

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates